twitter

image1 image1 image1 image1
  • DONIESIENIA POSTEROWE

  1. Białko rozpuszczalne w KOH jako parametr oceny poprawności obróbki termicznej produktów sojowych – G. Bielecka, W. Korol
  2. Sprawdzenie metody oznaczania liczby kwasowej w tłuszczach – G. Bielecka, G. Wójcik
  3. Sprawdzanie  metody oznaczania liczby nadtlenkowej  w tłuszczach – G. Bielecka, G. Wójcik
  4. Ocena i wykorzystanie wyników badania składników odżywczych pasz w badaniach biegłości  –  G. Bielecka, W. Korol
  5. Ocena i wykorzystanie wyników badania dodatków paszowych w porównaniach międzylaboratoryjnych  –  J. Rubaj, W. Korol
  6. Walidacja metody oznaczania składu kwasów tłuszczowych w materiałach i mieszankach paszowych – J. Rubaj, G. Wójcik
  7. Walidacja metody oznaczania estru kwasu apokarotenowego metodą HPLC w preparatach i premiksach paszowych – J. Rubaj
  8. Walidacja oznaczania witaminy D3 w preparatach i premiksach paszowych metodą HPLC – J. Rubaj
  9. Nowa instrukcja badania niejednorodności pasz – S. Walczyński
  10. Tolerancje dla dodatków paszowych według rozporządzenia 939/2010  w ocenie mieszarki łopatkowej – S. Walczyński
  11. Badania porównawcze z wykorzystaniem techniki NIR – S. Walczyński, R.Gąsior, J. Markowski
  12. Badania biegłości – potwierdzenie kompetencji do prowadzenia badań zawartości pierwiastków toksycznych w paszach - J. Szkoda
  13. Poziomy dioksyn, furanów i dioksynopodobnych PCB w materiałach paszowych badanych w 2011 roku – J. Cebulska
  14. Obecność DNA transgenicznego w paszy i jego transfer do tkanek wi – Magorzata Witkiewicz
  15. Optymalizacja oznaczania malonodialdehydu w paszach – wyniki wstępne – Katarzyna Kos, Dorota Krasucka, A. Woźniak, W. Pietroń, A. Mitura
  16. Nieautoryzowany genetycznie zmodyfikowany (GM) materiał paszowy  –  wykrywanie, identyfikacja i ilościowe oznaczanie – B. Skoblińska, A. Fijałkowska, J.Markowski
  17. Oznaczanie zawartości mikotoksyn w paszy –  parametry walidacyjne – H. Wiśniewska-Dmytrow,  O. Burek,  K. Pietruszka, J. Żmudzki
  18. Monitoring materiałów paszowych w Zachodniej Ukrainie –  O.Brezwin
  19. Ocena zagrożeń i ryzyka w zakresie Salmonella w łańcuchu produkcji i obrotu mięsa drobiowego oraz produktów drobiarskich – K. Kwiatek, Z. Osiński, A. Hoszowski, D. Wasyl