-
DONIESIENIA POSTEROWE
- Białko rozpuszczalne w KOH jako parametr oceny poprawności obróbki termicznej produktów sojowych – G. Bielecka, W. Korol
- Sprawdzenie metody oznaczania liczby kwasowej w tłuszczach – G. Bielecka, G. Wójcik
- Sprawdzanie metody oznaczania liczby nadtlenkowej w tłuszczach – G. Bielecka, G. Wójcik
- Ocena i wykorzystanie wyników badania składników odżywczych pasz w badaniach biegłości – G. Bielecka, W. Korol
- Ocena i wykorzystanie wyników badania dodatków paszowych w porównaniach międzylaboratoryjnych – J. Rubaj, W. Korol
- Walidacja metody oznaczania składu kwasów tłuszczowych w materiałach i mieszankach paszowych – J. Rubaj, G. Wójcik
- Walidacja metody oznaczania estru kwasu apokarotenowego metodą HPLC w preparatach i premiksach paszowych – J. Rubaj
- Walidacja oznaczania witaminy D3 w preparatach i premiksach paszowych metodą HPLC – J. Rubaj
- Nowa instrukcja badania niejednorodności pasz – S. Walczyński
- Tolerancje dla dodatków paszowych według rozporządzenia 939/2010 w ocenie mieszarki łopatkowej – S. Walczyński
- Badania porównawcze z wykorzystaniem techniki NIR – S. Walczyński, R.Gąsior, J. Markowski
- Badania biegłości – potwierdzenie kompetencji do prowadzenia badań zawartości pierwiastków toksycznych w paszach - J. Szkoda
- Poziomy dioksyn, furanów i dioksynopodobnych PCB w materiałach paszowych badanych w 2011 roku – J. Cebulska
- Obecność DNA transgenicznego w paszy i jego transfer do tkanek wi – Magorzata Witkiewicz
- Optymalizacja oznaczania malonodialdehydu w paszach – wyniki wstępne – Katarzyna Kos, Dorota Krasucka, A. Woźniak, W. Pietroń, A. Mitura
- Nieautoryzowany genetycznie zmodyfikowany (GM) materiał paszowy – wykrywanie, identyfikacja i ilościowe oznaczanie – B. Skoblińska, A. Fijałkowska, J.Markowski
- Oznaczanie zawartości mikotoksyn w paszy – parametry walidacyjne – H. Wiśniewska-Dmytrow, O. Burek, K. Pietruszka, J. Żmudzki
- Monitoring materiałów paszowych w Zachodniej Ukrainie – O.Brezwin
- Ocena zagrożeń i ryzyka w zakresie Salmonella w łańcuchu produkcji i obrotu mięsa drobiowego oraz produktów drobiarskich – K. Kwiatek, Z. Osiński, A. Hoszowski, D. Wasyl